Grenen tuinscherm 180 cm

Artikelnummer: 005453-19

Een schutting van grenenhout is een populaire en natuurlijke tuinafscheiding die de laatste jaren steeds vaker wordt toegepast in tuinen. Het grenenhout heeft een natuurlijke en unieke uitstraling die goed past bij iedere woning en in iedere tuin.

Hekwerkonline biedt 19 planks (17 + 2), 21 planks (19 + 2) en 23 planks (21 + 2) aan.

Grenen schutting van Hekwerkonline

Grenenhout is een populaire naaldhout soort die in Nederland veel wordt gebruikt zowel in huis als buiten. Het hardhout heeft een lichtbruine kleur wat de schutting een natuurlijke uitstraling geeft die goed past bij iedere tuin en ieder type woning of gebouw. Onze schuttingen bevatten geïmpregneerd grenen. Doordat het hout geïmpregneerd is, is het zeer goed bestand tegen weersinvloeden, waardoor de grenen tuinschermen erg lang mee gaan. Soms lijkt het of er wit/groene plekken op het houtoppervlak zit. Dit is in werkelijkheid hars dat wit/groen wordt door het impregneren. Deze plekken gaan geleidelijk weg.

Grenen schuttingpanelen

De grenen schuttingpanelen, ook wel schutting schermen of tuinschermen genoemd, zijn standaard 180 x 180 cm. Het is vrij eenvoudig om deze hardhouten tuinschutting zelf te plaatsen in jouw tuin. Dit kan op twee verschillende manieren:

  1. Wanneer je kiest voor schuttingpalen van grenen, heb je een L-beslag nodig om het schuttingpaneel aan de schuttingpaal te bevestigen. Per houten schuttingpaneel is 1 set L-beslag nodig.
  2. Wanneer je kiest voor betonnen schuttingpalen in grijs of antraciet, dien je gebruik te maken van een uni-beslag set om het houten schuttingpaneel te bevestigen aan de betonnen schuttingpaal. Per houten schuttingpaneel heb je 2 sets uni-beslag nodig.

Met behulp van Kongcrete, snelbeton of betonmortel kun je de grenen of betonnen schuttingpalen stevig in de grond plaatsen, waardoor de gehele schutting zeer stevig zal staan.

Uitbreiding grenenhouten schutting

Naast de noodzakelijke onderdelen voor het installeren van de schutting kun je jouw tuinafscheiding nog meer uitbreiden en compleet maken door het toevoegen van de volgende onderdelen: 

Om jouw schutting nog beter te beschermen tegen weerinvloeden en de duurzaamheid van het hardhout te verlengen, adviseren wij je om de schutting met beits te behandelen. Hierdoor kun je nog jarenlang genieten van jouw schutting. 

Meer informatie?

Ben je er nog niet helemaal uit en wil je graag meer informatie ontvangen over ons aanbod tuinafscheidingen? Bekijk ook eens onze hekwerken en schanskorven.

Heb je vragen over onze producten? Kijk of jouw vraag tussen onze veelgestelde vragen staat of stel je vraag heel gemakkelijk via onze chat.

Hulp Nodig?